Sociaaleconomisch dienstenchequebedrijf ’t Gerief, opgericht door OCMW’s en PWA’s uit de Middenkempen, organiseert donderdag 3 mei de officiële heropening van het Strijkatelier Olen in de Hondstraat 8, naast het politiekantoor.

Dit strijkatelier kreeg een totale metamorfose. De medewerkers kunnen weer werken in een moderne en frisse werkplek wat een kwalitatieve dienstverlening tot gevolg zal hebben.
 
Officieel heropeningsfeest op 3 mei 2012 van 18 tot 21 uur
’t Gerief laat graag de inwoners van Olen en omstreken, klanten, medewerkers en alle andere sympathisanten kennismaken met het nieuwe atelier. Iedereen is daarom uitgenodigd op de officiële heropening van het strijkatelier.

Voorzitter van het OCMW van Olen, Leen Mertens, en voorzitter van ’t Gerief, Anne-Mie Hendricks, zullen om 18.15 uur het strijkatelier officieel heropenen. Daarna kunnen bezoekers van deze heropening kennismaken met het nieuwe atelier, de medewerkers en de kwaliteit. Dit openingsfeest wordt traditioneel georganiseerd door de enthousiaste medewerkers van het feestcomité van ’t Gerief: zij voorzien voor iedereen lekkere drankjes en hapjes. Bovendien ontvangt iedere bezoeker een ontspannende attentie om alvast in de stemming te komen voor de SCHOON-actie in mei.
 
Renovatie Strijkatelier Olen
’t Gerief werd opgericht in 2005 met een Dienst Huishoudhulp. In 2006 werden de eerste stappen gezet richting een strijkdienst door de overname van het strijkatelier van het OCMW van Olen. Dit strijkatelier was nu toe aan vernieuwing. Vorig jaar werd de gevel in de bloemetjes gezet, en dit jaar heeft ’t Gerief, in samenwerking met Gemeente en OCMW van Olen de binnenkant aangepakt. Het resultaat is een fris, modern interieur met nieuwe professionele strijkapparatuur. Het atelier is hierdoor een aangename werkplek geworden, maar ook klaar voor de toekomst en voor verdere groei.
 
Strijkdienst
De Strijkdienst van ’t Gerief heeft, naast het strijkatelier in Olen, nog strijkateliers in Vorselaar en Lille en een strijkophaaldienst voor bedrijven opgericht. Hierdoor kunnen meer klanten bereikt worden en wordt er werk gemaakt van meer tewerkstelling: de strijkdienst evolueerde naar een dienst van 16 medewerkers die dagelijks hun schouders onder al het werk steken.
 
Dienst Huishoudhulp
Deze dienst groeide doorheen de jaren sterk door in alle gemeenten waarin ’t Gerief werkzaam is (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar). Vier jobcoaches sturen 210 huishoudhulpen aan die werken bij 1100 klanten.